Ambassade en Consulaten van België in Zwitserland

België in Zwitserland

Welkom op de website van de Ambassade in Bern

 

COVID-19

1. De Covid-gerelateerde reisrestricties naar Zwitserland en naar België zijn opgeheven. In beide landen worden geen vaccinatie- of genezingscertificaten gevraagd en moet geen negatieve test worden voorgelegd. Ook het Passenger Locator Form (PLF) is niet langer vereist. Deze maatregelen gelden ongeacht het land van vertrek.

Alle informatie voor reizen naar Zwitserland vindt u hier. Via deze link vindt u een overzicht van de maatregelen die vandaag in Zwitserland van kracht zijn. Mondmaskers zijn niet langer verplicht. De 26 kantons kunnen evenwel bijkomende maatregelen opleggen. Gelieve u te informeren bij de kantonnale autoriteiten van uw bestemming in Zwitserland.

Meer informatie over reizen naar België vindt u hier.

2. Reizigers dienen er zich van bewust van te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden. Daarom wordt aangeraden om altijd het reisadvies voor deze landen te raadplegen.

 
Tot uw dienst

U bent een Belg die onlangs naar Zwitserland of Liechtenstein is verhuisd en u wenst zich in te schrijven bij de ambassade? U reist als toerist door deze landen en u heeft uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Op deze website vindt u informatie over consulaire diensten die specifiek voor Belgen in Zwitserland en Liechtenstein gelden. U vindt er ook allerhande informatie over België en de Belgische vertegenwoordigingen in Zwitsterland en Liechtenstein. Via onze nieuwsbrief en Facebook-pagina willen we u op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes van de Belgische Ambassade in Bern.

Indien u vragen en/of bedenkingen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 
Gelieve de Ambassade van België steeds te informeren over elke wijziging van persoonlijke gegevens, zoals adres, burgerlijke staat, telefoon, en GSM-nummer, e-mailadres.